England 2006
 

Jenny har fått SSRK:s ungdomsstipendium 2006.
Det har gjort det möjligt för henne att vara i England några veckor under hösten 2006 och bo hos Philippa Williams.

Philippa tränar och lär ut dressyr med mjuka metoder bland annat i agility och apportering. Hon tränar och tävlar själv med sina retriever på Field Trials.

Här kan du följa Jennys dagbok:4-8 sept
Min första vecka i England spenderade Philippa och jag på Layhead Farm Cottages där Philippa höll en fem dagars apporteringskurs.

Vi hade ett träningspass på förmiddagen och ett på eftermiddagen.

Under dessa täckte vi massor av olika apporteringsövningar. Vi gjorde höger och vänster tecken, ut tecken, stanna pa visselpipa, inkallning, närsök, kom tillbaka sökandes osv.

Vi gick också på walk up flera gånger.

Hela tiden arbetade jag Philippas hund Binnie, en 2 årig labradortik. Hon var jätte rar och jag lärde mig mycket av att arbeta henne.


12 sep
Idag tränade Philippa och jag hundarna i ett sockerbetsfalt. Det svåra med dem är att allt ser likadant ut, så det är svårt att markera var dummisarna faller ned.

Vi stod i varsin ände av fältet. Jag arbetade Binne, som jag har fortsatt jobba med sedan kursen, medan Philippa hade flera hundar med sig.


15 sep
Det var dags att börja arbeta med Philippas labradorvalp Indie idag.
Philippa visade mig hur hon med hjälp av klickern tränar Indie att sitta framför henne och bara hålla dummien.


18 sep
Idag var jag på min första Field Trial.
Det var jätte spännande, men oj så mycket nytt att ta in!
Det var faktist väldigt annorlunda mot våra b-prov, mycket större skillnad än vad jag trott.


19 sep
Nu ska jag arbeta några dagar i "boarding kennels" för att få råd att senare följa med till Skottland och titta på field trials.


21 sep
Idag åkte vi på "shooting in sugarbeats".
All träning är i sockerbetor nu för att det är så svårt och de flesta field trials går i sockerbetor.

Vi gick på walk up hela dagen. Skyttarna sköt partriges som
hundarna fick apportera.

Jag gick med Philippas 1-åriga labradortik Midge. Hon apporterade ingenting utan gick bara med på linjen för upplevelsens skull, precis som jag!


22 sep
Idag tränade vi markeringar i sockerbetsfält igen.

Jag jobbade Binnie, som vanligt. Hon fick gå på en markering mitt bland sockerbetorna, men sprang förbi den, så jag fick stoppa henne och dirigera om.

Binnie lyssnade, lydde och var helt fantastisk. Philippa berömde och sa att det var synd att jag inte kunde stanna längre i England,
för i så fall skulle jag kunnat starta Binnie pa field trials!


1 okt
Idag packade vi bilen och åkte till Skottland. Imorgon ska Philippa starta Castlemans Beaver, "Beef", och Birdsgreen Sweet Reward of Castlemans, "Boycie", i en open field trial for golden retrievers.


2 okt
Solen sken pa oss hela dagen pa field trialen. 9,5 år gamla Beef hade otur och kunde inte hitta en av sina rapphönor, och åkte ut i mitten av trialen.

Boycie gjorde ett bra jobb och slutade som trea. Philippa blev också bästa kvinnliga handler. Vann gjorde en jätteduktig hane, Holway Volley. På kvällen åkte vi hem.

I mitten står Robert Atkinson med segraren Holway Volley.

När provet var över blev vi tillfrågad ifall vi ville åka
på picking up på andjakt.
Här är några bilder på Beef som är nästan 10 år gammal!4 okt
Idag bar det iväg till Thirsk tidigt pa morgonen för att Philippa
skulle starta sin labradortik Lavenghyl Isle of Rona, "Rona", i en Novice Field trial. Tyvärr åkte hon ut ganska fort eftersom hon inte kunde hitta en rapphöna som efter att den skjutits sprungit och gömt sig under en buske.
Vann gjorde labradoren Hyndford Hondo. På kvällen fortsatte vi upp
till Skottland.


5 okt:
Idag startade Philippa sin Cocker Spaniel Maesydderwen Smoke,
"Secret", i en novice Cocker trial. Secret var kvar i trialen länge och var en riktig liten stjärna. På slutet åkte hon ut på en svår apport.

 


6 okt
Idag var första dagen i en tvådagars Open Field trial där Philippa
startade sin labradortik Katie (Shadowbrae Mist of Levenghyl).
Jag fick uppleva ett typiskt skottskt väder med regn och blåst hela dagen. Vad glad jag var för att jag packade ner fleecevantar och raggsockor i min resväska!

Katie var riktigt duktig och vid dagens slut meddelade domarna att de ville se henne och elva andra hundar igen nästa dag.


7 okt
Solen sken idag, vilket var mycket skönt efter gårdagens regn. Det
var en mycket spännande idag för om Katie skulle vinna den här trialen skulle hon kvalificera sig till The Championships.Mitt på dagen var det bara fem hundar kvar och Katie var en av dem. Men så åkte hon och två andra hundar ut på samma apport.

Egentligen hade de alla tre klarat mycket svårare apporter tidigare i tävlingen, men jag tror att de var trötta efter att ha gått pa walk up i en och en halv dag. På kvällen åkte vi hem igen.


10-11 okt
Ny resa till Skottland på Field Trial. Denna gång The Strathmore Working Gun Dogs Open Trial. Peter startade Katie, men hade otur och åkte ut på första apporten.

Philippa med Secret och Peter med Katie.

12-13 okt
Nytt field trail i Echt där Katie startade igen. Denna gång med Philippa som handler eftersom Peter dömde ett annat trial. Katie åkte ut så vi åkte hem efter första dagen.