1990-2002

Sissi

Ch Meant To Be at Moorquest

Ch Moorquest Mugwump Deerflite Tradition Of Janville
Caprice Of Yeo
Ortanique Outstep Glennessa Escapade
Janville Quaintess Of Ortanique
Stanroph Shere Fantasy
Rossbourne Trooper GBSHCH Nortonwood Checkmate
Rossbourne Harvest Gilt
Stanroph Silent Tears Gaineda Chica Beau Of Stanroph
Clevarly Claire Of Stanroph


Sissi kom till Sverige tillsammans med sin kullbror Stanroph Sailor Man. Sissi var en sådan hund som man är glad åt att ha fått uppleva en gång i livet. Hon var otroligt behaglig att leva med och dessutom en begåvning när det gällde jakt. På utställning gick hon antingen i topp eller var helt oplacerad. Två framtänder i underkäken som sjönk gjorde bettet alltmer oregelbundet. Framförallt var Sissi en uppskattad familjemedlem.

Sissi hade 4 valpkullar. Hon parades med Combine Name of the Game, Joe's Jolly Be Good, Dual Ch Trewater Macoy och Knegarens Cheer for Cheers. Vi har två döttrar till Sissi, S U Ch Combine Best Wishes och SV-01 Combine Daylight.

Sissi hade HD 1, AD ua och ögonlyst senast i november 2000.


Sissi, till höger, med Malin,Jenny och Linda och döttrarna
Combine Daylight, Drop of Gold på Skokloster 1999
.
Sissi, till höger, med Malin,Jenny och Linda och döttrarna
Combine Daylight, Combine Drop of Gold på Skokloster 1999
.

Meriter:
Under 1991 blev Sissi BIS på två av Golden retrieverklubbens Valp Shows. Vid bägge tillfällena var hennes bror Sailor BIS-2.


Sitt första cert fick hon på Stockholms kennelklubbs vårutställning för Anja Pumala. Andra certet med BIR och BIG 4 i Linköping, SKK i juni 1995 för Henric Fryckstrand. Tredje certet, BIR, BIG-3 och Svenskt championat blev det i Visby samma år för Hans Rosenberg.

BIS-vinster på Golden retrieverklubbens Opens Shows blev det i Fjällnora 1993 för Leif Bäckström, Sala för Helena Jansson 1994, Strängnäs för Kjell Svensson 1996 och som veteran i Stockholm för Per Aschan 1998. Vid 9 års ålder var hon 2:a Bästa tik på Golden Specialen i Värmland 1999. Även som veteran vann hon BIR på utställningar, bland annat i Västerås, SKK, 1998 för Gitta Ringvall. Sissi avslutade karriären med att vid 11 års ålder vinna BIR och
BIG 5 på SKK:s utställning i Visby för Hans Rosenberg.

På jaktprov fick hon 1993 första pris i Nybörjarklass för Nils-Johan Elfström, "en tik av yppersta klass som genomför provet på ett utmärkt sätt". På Golden Specialen 1995 vann hon Öppen klass. Hon tilldelades ett första pris med hp för Katrina Bäckström och kritiken, "en utmärkt effektiv och samarbetsvillig tik som visar alla egenskaper man önskar av en bra retriever, lyhördhet, självständighet, arbetsvilja".


Gotland sommaren 1995 när Sissi tog sitt tredje cert, BIR, BIG-3 och blev svensk champion.

Sissi 3 år

Sissi 4 år

Sissi 8 år
Sissi 11 år

1995 vann Sissi öppen klass
Sissi med Stanroph Sandboy